A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

До відома власників земельних ділянок, право власності яких посвідчено державними актами старого зразка!

Дата: 20.03.2023 15:41
Кількість переглядів: 62

 

З 1992 по 2003 роки в Україні право власності земельними ділянками посвідчувалося державним актом рожевого або червоного кольору, який не містив кадастрового номера земельної ділянки. Крім цього, рожеві акти могли містити дані щодо декількох земельних ділянок з різними цільовими призначеннями. Наприклад — для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Це спричиняло певні незручності у випадку, коли власник мав намір передати одну з ділянок іншій особі.

У разі посвідчення відповідними правовстановлюючими документами права власності земельними ділянками до 2004 року та відсутності про це відомостей у Державному земельному кадастрі, необхідно розробити технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок та внести відомості до Державного земельного кадастру. Це дасть змогу забезпечити належний захист державою суб’єктів права власності і господарювання, ефективної протидії протиправному позбавленню власників їх прав, створення сприятливих умов для розвитку територій.

Під час передачі в оренду, оформлення спадщини, продажу земельної ділянки, тощо виникають проблеми через відсутність кадастрових номерів земельних ділянок у державних актах «старого зразка». Тобто кадастровий номер є обов’язковою умовою для укладання цивільно-правових угод щодо земельної ділянки та здійснення інших юридичних дій пов’язаних із земельною ділянкою.

Враховуючи вище викладене, з метою уникнення конфліктних ситуацій, а також наповнення бази Державного земельного кадастру достовірними відомостями про земельні ділянки Острожецька сільська рада звертає Вашу увагу на необхідність розроблення відповідної документації із землеустрою з метою подальшого внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру.

Для цього власнику земельної ділянки слід звернутися до землевпорядної організації для розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

У разі необхідності отримання додаткової інформації слід звернутись до відділу земельних відносин, комунальної власності, містобудування та архітектури, екології та благоустрою, економічного розвитку Острожецької сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь