A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №3 методичного об`єднання вихователів ЗДО

Дата: 01.03.2023 10:58
Кількість переглядів: 140

Ознайомлення з новинками методичної літератури з теми «Формування мотивів щодо здорового способу  життя в дошкільному середовищі. Методи та форми роботи вихователя спрямовані на формування в дошкільників компетентного ставлення до власного здоров’я»

                                                                           Підготувала

                                                                       вихователь  Острожецького ЗДО

                                                                               Юсенко Н.І.

1. Валеологія для дошкільнят. Яковенко Л.В., Бойко О.В/ Вид. «Ранок»,2021

         Пропоноване видання призначене для здійснення оздоровчої роботи з дошкільнятами різних вікових груп і містить докладні тематичні бесіди, цікаві досліди, різноманітні дидактичні й творчі ігри, пам’ятки та поради, а також добірку авторських літературних творів.                                                                                    Навчальний посібник містить 24 кольорові картки з різних тем валеології (будова людського тіла, основні чинники здоров'я, правила здорового способу життя та харчування й ін.). Їхнє використання під час оздоровчих зайняти дозволить проводити змістовні бесіди та дидактичні ігри з використанням демонстраційних матеріалів. Призначений для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

2. Здоров’язбережувальні технології у закладі дошкільної освіти/ авт.-упоряд. І.І. Нікітіна. – Харків: Вид. «Основа»,2022. 174 с.

Посібник містить загальні відомості, методичні рекомендації та практичні матеріали щодо впровадження інноваційних здоров’язбережувальних технологій в умовах ЗДО. Матеріали дібрані відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти (2021), зокрема завдань освітнього напряму «Особистість дитини» щодо формування рухової та здоров’язбережувальної компетентностей дошкільників.

3. Хочемо бути здоровими! Зошит з основ здоров’я для дошкільнят (старший дошкільний вік) /Любов Лохвицька, Тетяна Андрющенко. – Тернопіль: Вид. Мандрівець,2020. 40 с.                                                                                              Зошит містить творчі завдання та інтелектуальні вправи, що допоможуть дітям старшого дошкільного віку розширити й закріпити знання про власне здоров’я, отримані на заняттях і в повсякденному житті.                                      Цей зошит може бути використаний як методичний супровід до парціальної програми «Про себе треба знати, про себе треба дбати» (авт. Л. В. Лохвицька) та додаток до комплекту посібників: «До здоров’я дітей – через освіту дорослих: Технологія взаємодії дошкільних навчальних закладів з родинами”, “Барвисте життя: Хрестоматія для читання дітям дошкільного віку», «Сім’я – берегиня здоров’я дитини»(авт.: Л. В. Лохвицька, Т. К. Андрющенко) або як окремий посібник для занять удома чи при альтернативних формах навчання дошкільників. Для дітей старшого дошкільного віку, вихователів, батьків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь