A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Громади Млинівщини отримали в розпорядження 15,6 млн грн плати за землю

Дата: 24.01.2023 09:53
Кількість переглядів: 86

 

Упродовж 2022 року платники податків перерахували до місцевих бюджетів громад Млинівщини 15,6 млн грн плати за землю. Цей показник збільшився на 2,9 млн грн або 23 відсотки порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 9,4 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 2,2 млн грн.

 В свою чергу, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 6,2 млн грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 706 тис гривень.

Звертаємо увагу, що наказом  Міністерства фінансів України від 18.02.2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати на землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності» викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати на землю, яка повинна подаватись з 2023 року.

Даним наказом передбачено основні зміни:

за наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткування, що знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, що входять до складу різних територіальних громад, а отже, відповідають різним кодам за КАТОТТГ адміністративно-територіальних одиниць, якщо такі адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним податковим органом, то кількість податкових Декларацій має відповідати кількості адміністративно-територіальних одиниць;

у колонці «Категорія земельних ділянок» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» Декларації зазначається інформація щодо категорії/цільового призначення земельних ділянок, яка має відповідати інформації, що зазначена у документах, які засвідчують право власності/користування земельними ділянками;

у колонці «Нормативна грошова оцінка» розділу І «Розрахунок суми земельного податку» та розділу ІІ «Розрахунок суми орендної плати» Декларації вказується нормативна грошова оцінка з урахуванням кумулятивної величини коефіцієнта індексації, який застосовується з дати останньої затвердженої нормативної грошової оцінки: в разі проведення оцінки земельної ділянки – зазначається оцінка одиниці площі земельної ділянки, якщо оцінку не проведено – зазначається оцінка одиниці площі ріллі по АР Крим або по області.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь