A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №2 методичного об`єднання вихователів ЗДО

Дата: 16.12.2022 10:16
Кількість переглядів: 280

«Ознайомлення з новинками науково-методичної літератури з теми: Національно-патріотичне виховання дітей в сучасному освітньому просторі»

                                                                                     Підготувала:

Вихователь Камінська Іванна Вячеславівна

                                                                                             Залав’єцький ЗДО «Казка»

 

Патріотичне виховання в ДНЗ.

Фото без опису

 

У посібнику вміщено перспективне планування різних форм роботи з патріотичного виховання з дітьми дошкільного віку та практичні матеріали з поданої теми: конспекти занять, сценарії свят і розваг, дидактичні та рухливі ігри, бесіди, розробки заходів для батьків. Зміст посібника відповідає вимогам Базового компонента дошкільної освіти та чинних програм. Матеріали розроблено з урахуванням принципу інтеграції: завдання патріотичного виховання реалізуються під час занять різних типів, ігрової діяльності тощо, а також здійснюються за участі батьків у різних заходах.
Посібник призначений для керівників, вихователів-методистів, вихователів дошкільних навчальних закладів і навчально-виховних комплексів.

 

 

 

Патріотичне виховання в ДНЗ. М.Л. Кривоніс., О.Л.Дроботій.

Фото без опису

 

Видання містить  конспекти занять із дошкільнятами усіх вікових категорій, систему різноманітних ігор патріотичного характеру ( дидактичних,сюжетно - рольових,  рухливих, спортивних, настільно – друкованих).У книзі розглядаються основні напрямки роботи з патріотичного виховання дітей у дошкільному закладі. Матеріали посібника будуть цікаві вихователям, музичним керівникам, методистам та завідувачам.

У рідному краї і серце співає.

Фото без опису
 

 

Посібник містить методичні рекомендації щодо ознайомлення дошкільників середнього віку із витоками українознавства як основою
національного виховання, перспективний план занять з українознавства у середній групі, розробки занять, добірку народних ігор та літературних творів для опрацювання.
Зручний формат та розміщення розробок на окремих аркушах дадуть змогу вихователеві використовувати матеріал посібника як роздавальний, а місця для записів — робити необхідні примітки щодо виконавців ролей, музичного супроводу, дій гравців, необхідного обладнання і т. ін.

Живи, Україно, Живи Для Краси!

Фото без опису
 

 

Посібник містить методичні рекомендації, опис проектної діяльності, розробки занять та виховних заходів, добірку ігор з національно – патріотичного виховання старих дошкільників, матеріали для роботи з батьками. Зручний формат  та розміщення розробок на відкритих аркушах  дозволить вихователеві як роздавальний.

Комплекс дидактичних ігор. Моя Україна.

Фото без опису
 

 

 Знайомити малюків з культурою України, виховувати повагу до неї. Розширювати знання про побут, звичаї в традиції українців.
 Знайомити дітей з народними промислами, прищеплювати інтерес до народних витворів мистецтва. Формувати знання малюків про українські свята, страви, посуд , їх значення в житті народу. Знайомити дітей з усною народною творчістю.  Формувати уявлення про характерні риси рідного краю.

 

Комплекс дидактичних ігор. Символи України. Видавництво Ранок.

Фото без опису
 

 

 Дидактичні ігри «Символи України» допоможуть вихователю в ігровій формі розповісти дітям про Батьківщину, познайомити з символікою України, гімном та традиціями. Мета сформувати у дітей розуміння поняття «Батьківщина», виховати почуття патріотизму, шанобливе ставлення до звичаїв і традицій українського народу. Ще в дитячому садочку дитина повинна мати певні уявлення про Батьківщину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь