A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Капітальний ремонт пішохідної доріжки в селі Острожець по вулиці Центральна

Дата: 14.01.2020 16:40
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

2. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЕКТНОЇ ЗАЯВКИ

Назва проекту, що може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (далі – проект)

«Капітальний ремонт пішохідної доріжки по вул. Центральній в с. Острожець Млинівського району Рівненської області»

Заявник (найменування виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради об’єднаної територіальної громади)

Острожецька сільська рада Млинівського району Рівненської області

Номер і назва завдання з плану соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади (із зазначенням дати прийняття та номера рішення ради про схвалення такого плану), якому відповідає проект

Завдання №6  "Збереження історико-культурної спадщини, розвиток туризму, благоустрій території"плану соціально-економічного розвитку Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області, затверджено рішенням сесії сільської  ради №864-23/2019 від 28.03.2019

Напрями спрямування субвенції згідно з пунктом 4  Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 200

Нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт вулиць, доріг, мостів, переходів комунальної власності, що поліпшують доступність жителів до об’єктів та установ, у яких надаються адміністративні, соціальні та інші послуги

Мета та завдання проекту

Мета:Забезпечити безпеку та зручність руху пішоходів вздовж центральної частини вулиці  в селі Острожець, шляхом відновлення якісного стану пішохідної доріжки

Завдання:

-  поліпшення умов безпеки руху пішоходів;

- створення безпечних та зручних умов для щоденного (на роботу, навчання, в магазин, банк, аптеку) та рекреаційного (у ліс, на стадіон, до дитячого майданчика)  руху людей по центальній вулиці села;

- доведення параметрів пішохідної доріжки до нормативних;

-    здійснення благоустрою прилеглої території.

Кількість населення, на яке поширюватиметься проект

2344

Період реалізації проекту (з (місяць / рік) до (місяць/рік))

 

серпень 2019 до вересень 2019

Обсяг фінансування проекту за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (далі – субвенція), тис. грн.

1 рік

2 рік

3 рік

Усього

750,000

0

0

750,000

Обсягспівфінансування проекту з місцевого бюджету, тис. грн.

1 рік

2 рік

3 рік

Усього

0

0

0

0

Обсягспівфінансування проекту за рахунок інших джерел, тис. грн.

1 рік

2 рік

3 рік

Усього

0

0

0

0

Назви населених пунктів, у яких реалізується проект

с. Острожець, Млинівського району, Рівненської області

Прізвище, ім’я, по батькові керівника заявника

Гордійчук Тарас Миколайович

Телефон, факс, e-mail заявника

Посада, прізвище, ім’я, по батькові відповідальної особи за реалізацію проекту

Веремчук Павло Андрійович

Телефон, факс, e-mail. відповідальної особи за реалізацію проекту

Тел. моб. (096)7322913,тел./факс (03659) 5-12-83, ostrozhecz.rada@ukr.net

 

 

Сільський голова         ____________             Гордійчук Т.М.

М.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. ПРОЕКТ

3.1.Анотація проекту

Назва проекту:«Капітальний ремонт пішохідної доріжки по вул. Центральній в с. Острожець Млинівського району Рівненської області»

 

Актуальність проекту

Актуальність проекту полягає у створенні  безпечних і  сприятливих умов пересування різнихгруп населення.

З огляду на негативні тенденції, що мають місце в забезпеченні безпечного пересування людей та з метою зниження рівня аварійності на дорогах і покращення умов благоустрою в селі Острожець, назріла потребакапітального ремонту пішохідної доріжки.

Відновлення пішохідної доріжки на сьогодні є досить актуальним.Незадовільний техніко-експлуатаційний стан тротуарів та пішохідних доріжок в селі негативно впливає на рівень безпеки школярів, які щоденно добираються до навчального закладу та рівень комфортності життя громадян.

Перелік заходів проекту:

- виготовлення проектно-кошторисної документації;

- демонтаж покриття існуючої пішохідної доріжки

- влаштування основи під пішохідну доріжку

- вкладання бетонної бруківки

- благоустрій території біля доріжки (посів газонної трави)

- введення в експлуатацію;

- висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб.

 

Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту

Очікувані результати проекту:

Кількісні:

- капітально відремонтовано частину пішохідної доріжки по вул. Центральна в с. Острожець довжиною 700 м. та площею 1540 м2;

- облаштовано попереджувальне маркування та понижених бордюрів для маломобільних верств населення та людей з обмеженими фізичними можливостями;

 

Якісні:

- поліпшення якості технічно-експлуатаційного станупішохідної доріжкита умов проживання мешканців громади;

- турбота про маломобільних верств населення та людей з обмеженими фізичними можливостями;

- зниження рівня травматизму населення;

- покращення безпеки дорожнього руху у вечірній і нічний час;

-  здійснення привабливого вигляду селища.

 

Цільові групи

Результати проекту будуть спрямовані на жителів усіх вікових категорій села Острожець, всього 2344 особи.Окрім того результати проекту матимуть опосередкований вплив і на жителів інших населених пунктів сільської ради, які систематично відвідують адміністративний центр громади та на осіб, які перебуватимуть на території чи подорожуватимуть через територію населених пунктів.

 

Обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту та джерела його фінансування:Загальна сума бюджету проекту – 750,000тис.грн.

Джерела очікуваного фінансування:

Кошти субвенції  з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктуритериторіальних громад -  750,000 тис.грн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2. Детальний опис проекту

Опис проблеми, на розв’язання якої спрямовано проект

Відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» №157-VIII від 05.02.2015 року та рішення п'ятої сесії VII скликання Острожецької сільської ради №133-5/2016  від 08 серпня 2016 року «Про добровільне об'єднання територіальних громад» створено Острожецьку ОТГ, а 18 грудня 2016 року були проведені перші вибори на яких обрали голову громади.

Острожецька сільська рада межує: на півдні – з Волинською областю, на заході – з селом Велика Городниця Млинівського району та селом Новоукраїнка Млинівського району, на півночі та сході з Млинівською об’єднаною територіальною громадою Млинівського району Рівненської області. 

За адміністративно-територіальним поділом сільська  рада включає 14 сіл: Острожець, Залав’я, Малин, Підгай, Ставище, Борбин, Уїздці, Певжа, Бакорин, Новосілки, Заболоття, Заболотенці, П’яннє, Зборів.

Адміністративний центр громади - село Острожець, яке розташоване на півночі Млинівського району. Віддаленість села Острожець до районного центра смт. Млинів складає 26 км., до обласного центру міста Рівне – 82 км.,   до обласного центру міста Луцька Волинської області – 22 км. Залізничні станції Дубно та Луцьк розташовані відповідно на віддалі 47 та 23 км. Відстань до міжнародного аеропорту м Рівне – 67 км.

Територія сільської ради становить 139125 м2, що складає 11 % від території Млинівського району, населення станом на 01 січня 2016 року становило 5979 осіб, що складає 15,9 % від населення району. Щільність населення – 4,3 особи на 1000 м2.

Зовнішні і внутрішні транспортні зв’язки громади здійснюються автомобільним транспортом. На відстані 5 кілометрів від адміністративного центра Острожецької ОТГ села Острожець проходить автодорога державного значення Доманове – Ковель – Чернівці – Мамалига, на відстані 36 кілометрів автодоріг національного значення Устилуг – Луцьк – Рівне та за 38 кілометрів – автомагістраль Київ-Чоп.

Однією з проблем Острожецької громади є відсутність їх незадовільний техніко-експлуатаційний стан тротуарів та їх часткова відсутністьв адміністративному центрі громади та п’яти старостинських округах.Все частішими стали звернення громадян до органів місцевої влади з проханням вирішити зазначену проблему.

Внаслідок природніх явищ здебільшого восени на тротуарі збираються великі калюжі, які подовгу висихають, що сприяє руйнуванню покриття і підтопленню прилеглої території.

Здійснення капітального ремонту дозволить створити комфортні та безпечні умови  руху мешканців, поліпшить транспортно-експлуатаційний стан  доріг та приведе його у відповідність з вимогами нормативних документів, а також в цілому покращить рівень благоустрою центральної території села Острожець.

Незадовільний техніко-експлуатаційний стан тротуарів та пішохідних доріжок створює проблеми, небезпеку і складність пересування усім учасникам дорожнього руху громади:людям з обмеженими фізичними можливостями, матерям з колясками, пішоходам, водіям та пасажирам транспортних засобів, велосипедистам. Для вирішення вищеперерахованих проблем необхідно впроваджувати заходи із облаштування пішохідних доріжок.

Таким чином в результаті реалізації проекту буде здійснено:

  • покращення рівня благоустрою громади;
  • безпечних і  сприятливих умов пересування різних груп населення.

В результаті реалізації заходів проекту буде відновлено частину тротуару по вул. Центральна в с. Острожець довжиною 700 м. та площею 1540 м2, підвищено безпеку руху пішоходів вздовж вулиці, покращено естетний вигляд села та благоустрій території.

 

Мета та завдання проекту

Мета проекту:забезпечити безпеку та зручність руху пішоходів вздовж центральної частини вулиці  в селі Острожець, шляхом відновлення якісного стану пішохідної доріжки.

Завдання проекту:

  • поліпшення умов безпеки руху транспорту та  пішоходів;
  • створення безпечних та зручних умов для щоденного(на роботу, навчання, в магазин, банк, аптеку) та рекреаційного (у ліс, на стадіон, до дитячого майданчика)  руху людей по центальній вулиці села.
  • доведення параметрів пішохідної доріжки до нормативних;

- здійснення благоустрою прилеглої території.

Основні заходи проекту

- виготовлення проектно-кошторисної документації;

- демонтаж покриття існуючої пішохідної доріжки

- влаштування основи під пішохідну доріжку

- вкладання бетонної бруківки

- благоустрій території біля доріжки (посів газонної трави)

- введення в експлуатацію;

- висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб.

 

План-графік реалізації заходів проекту

Тривалість реалізації проекту, згідно календарного графіку складатиме 3 місяці.

Місяць 1 – серпень 2019 року;

Місяць 3 – жовтень 2019 року.

 

 

Тривалість

заходу

(по етапах)

Назва заходу

Джерела та обсяги фінансування, тис.грн.

субвенція

місцевий бюджет
 

інші учасники проекту

Місяць 1 2019

Виготовлення проектно-кошторисної документації

45,000

-

-

Місяць 2

2019

Демонтаж покриття існуючої пішохідної доріжки

85,000

-

-

Місяць 2

2019

Влаштування основи під пішохідну доріжку

190,000

-

-

Місяць 2 2019

Вкладання бетонної бруківки

350,000

-

-

Місяць 3

2019

Благоустрій території біля доріжки (посів газонної трави)

70,000

-

-

Місяць 3

2019

Введення в експлуатацію

10,000

 

-

-

Місяць 3

2019

Висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб

-

-

-

 

Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту

Очікувані результати проекту:

Кількісні:

- якісно відремонтовано частину тротуару по вул. Центральна в с. Острожець довжиною 700 м та площею 1540 м2;

- облаштовано попереджувальне маркування та понижених бордюрів для маломобільних верств населення та людей з обмеженими фізичними можливостями;

Якісні:

- поліпшення якості технічно-експлуатаційного стану тротуарівта умов проживання мешканців громади;

- турбота про маломобільних верств населення та людей з обмеженими фізичними можливостями;

- зниження рівня травматизму населення;

- покращення безпеки дорожнього руху у вечірній і нічний час;

-  здійснення привабливого вигляду селища.

 

Визначення сталості результатів проекту

Фінансова сталість

Після завершення реалізації проекту всі витрати пов’язані з утриманням та ремонтними роботами буде здійснюватись за рахунок фінансування з місцевого бюджету.

Інституційна сталість

Реалізація проекту сформує позитивний імідж Острожецької сільської ради.  Мешканці об’єднаної територіальної громади будуть забезпечені відповідністю стандартів транспортно-експлуатаційного стану пішохідних доріг та елементів благоустрою загального користування у селі Острожець.

Політична сталість

Реалізація проекту призведе до забезпечення виконання Плану соціально-економічного розвитку Острожецької сільської ради на 2019 рік, а також підвищить рівень довіри громадськості до місцевих органів влади, що призведе до побудови результативних двосторонніх відносин між органами місцевого самоврядування і жителями громади.

Інновація

Інноваційні спрямованість інвестиційного проекту полягає у розв’язанні найбільш актуальних проблем розвитку сільської інфраструктури та дорожнього господарства, забезпечення належної якості доріг шляхом розроблення і впровадження прогресивних проектних рішень з використанням сучасних матеріалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь