A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №2 методичного об`єднання вихователів ЗДО

Дата: 07.12.2021 10:21
Кількість переглядів: 267

Ознайомлення з новинками науково-методичної літератури з теми

«Комунікативна гра як засіб розвитку культури спілкування дошкільників»

                                                                                        Шапран С.А.

                                                               вихователь  Залав'єцького ЗДО «Казка»

Фото без опису

 

  Методичний посібник «Цікава грамота» Олени Каплуновської, покликаний допомогти у непростій справі — навчанні дітей старшого дошкільного віку основам грамоти. Метою даного посібника є забезпечення мовленнєвого розвитку дітей, ознайомлення зі звуковим складом української мови, збагачення словникового запасу, формування свідомого, довільного оперування мовою, що є запорукою готовності дитини до навчання читання. Методичний посібник у комплекті з CD пропонує теоретичні основи навчання грамоти, сценарії занять, практичний демонстраційний і роздавальний матеріал, що дозволить педагогам дошкільних закладів дати дітям елементарні уявлення про звуки і букви української мови. Посібник рекомендований педагогам дитячих садків, учням педагогічних коледжів і студентам вищих навчальних закладів за спеціальністю «Дошкільна освіта».

«Усі ігри». Видання містить добірку понад 500 ігор для організації навчання та дозвілля дошкільників усіх вікових категорій за основними освітніми напрямами Базового компонента дошкільної освіти (2021): «Гра дитини», «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі», «Дитина в соціумі», «Мовлення дитини», «Дитина в природному довкіллі», «Особистість дитини». Дидактичні, рухливі, конструктивно-будівельні ігри та ігри-драматизації подано в зручній формі структурованих технологічних карт (можливі сюжетні лінії; актуальні ігрові ролі; необхідність збагачення відповідних знань та умінь дітей; перелік предметів розвивального середовища; форми роботи щодо підготовки та реалізації задумів гри). З іграми для навчання можна ознайомитися на сторінках посібника, а ігри для дозвілля — завантажити за QR-кодом, розміщеним на обкладинці.

Фото без опису

«Сенсорний розвиток дошкільнят», видавництво «РАНОК»

Посібник містить великі блоки теоретично-методичного й практичного матеріалу щодо планування й організації роботи із сенсорного виховання дітей 3-4-го років життя. Матеріали укладені на основі вимог Базової програми розвитку дитини дошкільного віку й спрямовані на полегшення планування й проведення роботи педагогів із сенсорного розвитку дітей дошкільного віку. Окрім того, у посібниках подані інноваційні методи роботи з батьками й педагогами дошкільних закладів. Видання рекомендоване методистам, практичним психологам, музичним керівникам і вихователям дошкільних закладів, які працюють із дітьми дошкільного віку.

Фото без опису

«У світі музичних ігор». Видання містить музичні та музично-дидактичні ігри для проведення в другій молодшій, середній та старшій групах дошкільних навчальних закладів.

Подані в посібнику ігри дозволять активізувати творчі здібності дітей, допомогти дітям розібратись у співвідношенні звуків за висотою, розвивати в них відчуття ритму, тембровий і динамічний слух, заохочувати до самостійних дій із застосуванням отриманих знань.

На CD містяться аудіозаписи музичних творів до ігор. Видання призначене для педагогів дошкільних навчальних закладів та музичних керівників.

 

Фото без опису

«Інтеректавні семінари для вихователів», видавнича група «ОСНОВА»

Посібник містить докладні сценарії інтерактивних семінарів для фахівців з дошкільної освіти, спрямованих на реалізацію положень нової редакції Базового компонента дошкільної освіти (2021), підвищення професійних компетентностей педагогів, їх залучення до творчої, пошукової, експериментально-дослідницької діяльності.

Теми семінарів дібрано відповідно до напрямів інваріантної та варіативної складових БКДО, а форми їхнього проведення – як традиційні (теоретичний, проблемний, практикум, тренінг), так і інноваційні (методична режисура, методичний ланч, челендж, лінгвопрактикум, школа художників, ток-шоу, психологічна майстерня).

Видання спрямоване на допомогу керівникам ЗДО та вихователям.

Фото без опису

Навчально-методичний посібник «Державний стандарт дошкільної освіти: особливості впровадження», видавництво «РАНОК»

У посібнику подано перспективний та розгорнутий календарний план організації освітньо-виховного процесу з дітьми старшої групи ДОЗ. Видання можна використовувати як робочий календарний план, журнал ведення щоденної роботи з вихованцями.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь