A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №1 методичного об'єднання 1,2 класів

Дата: 21.10.2021 10:41
Кількість переглядів: 160

Виступ. «Організація навчально-виховного процесу в 1,2 класах в 2021-2022 навчальному році».

Домарецька Ольга Григорівна

керівник методичного обєднання

                                                                                                                вчителів 1,2 класів

         Основним принципом роботи вчителів початкової школи є використання сучасних досягнень вікової психології,інноваційних технологій навчання для успішного розвитку пізнавальних,інтелектуальних,творчих,фізичних здібностей школярів початкової школи за умови збереження та підвищення резервів їхнього фізичного,психічного та соціокультурного здоров’я.У впровадженні інноваційних методів і технологій вчителі початкової школи , перш за все,керуються п’ятьма основними заповідями:любити,вірити,знати, поважати та розуміти дитину як основний об’єкт і суб’єкт навчальної діяльності.

            Урок- це джерело загальної і педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатсва, показник його світогляду  , ерудиції. Інноваційна діяльність на уроці – це гарно організована,раціональна і систематична робота. Учитель готується до хорошого уроку  все життя.

             Урок без інноваційних методів-це урок вчорашнього дня.                    Пріоритетом Нової української школи є здобуття компетентностей та наскрізних  змістових ліній. Це означає,що учні не просто набувають знань, а вчаться використовувати їх на практиці.У 21 сторіччі вчитель перестає бути єдиним джерелом знань,а отже –повинен опанувати нову роль. З ретранслятора він має перетворитись на помічника,ментора дитини,який супроводжує  її  у  процесі навчання і досліджує світ разом із нею.Учитель і дитина-партнери.

        Організацію освітньої діяльності в 1,2 класах у 2021-2022 н.р. здійснювати відповідно до закону «Про освіту» та Державного стандарту  початкової загальної освіти.

       У своїй роботі керуватися наказами МОН України:

  • №813 від 13.07.2021 р. «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти».
  • №1/9 – 362 від 16.07.2021 р. «Деякі питання організації виховного процесу  у 2021-2022 н.р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок».
  • № 1480 від 30.11.2020 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти».

Вчителям обовязково проходити протягом 5 років курси за напрямками:

 - інклюзивне навчання;                                                                                                                      - надання першої медичної допомоги;                                                                                      -цифрові технології;                                                                                                                                    -булінг;                                                                                                                                                            -по предмету.                                                                                                                          Календарно-тематичне планування можна складати в довільній формі,але відповідно до Державного стандарту початкової загальної освіти та програмам.                                                                                                                                     В 1,2 класах використовувати вербальне оцінювання.                                                                                                                                                                                            Навчати дітей академічної доброчесності. Щоб діти не списували один в одного , розробляти різні завдання.                                                                                             У своїй роботі використовувати  сучасні освітні техології,спрямовані на оволодіння здобувачами освіти ключових компетентностей.                            Обовязково  створювати Портфоліо, відповідно до Абетки директора.        Свідоцтво досягнень видається в кінці навчального року батькам,а копія  - в особову справу.Вести  помітки про поступ здобувачів освіти. Нагороджувати всіх учнів за певні досягнення. В 1 класі можна писати олівцем.Якщо сформувались навички письма,то нагородити учня-дозволити писати ручкою.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

         Перший урок проводити на довільну тему. Але обовязково використовувати матеріали про 30-річчя Незалежності України.

   Вчителям 1,2 класів опрацювати:

   -«Положення по внутрішню систему забезпечення якості освіти»:                       - « Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу»;        - «Абетку директора»;                                                                                                                                - Наказ МОН України від 30.11.2020 р. «Про затвердження професійного стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь