A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №4 методичного об’єднання вчителів іноземних мов

Дата: 16.04.2021 15:09
Кількість переглядів: 195

Виступ .ЗНО з англійської мови: особливості тесту 2021 року

Підготував Поліщук Є. Б,

учитель англійської мови

Острожецького ліцею  імені І. Єремеєва

 

     Тест зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови у 2021 році складається із завдань п’яти форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на визначення правильності/неправильності твердження, завдань на встановлення відповідності, завдань на заповнення пропусків у тексті і завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Загальна кількість завдань тесту з англійської мови – 59, на виконання яких учасникам буде відведено 150 хвилин.

Результат виконання завдань № 1-16 частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», №17-32 частини «Читання», №39-43 та №49-53 частини «Використання мови» та № 59 частини «Письмо» буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з англійської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на рівні стандарту.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з англійської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні, а також буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів України.

Максимальна кількість балів, яку може отримати учасник ЗНО з англійської мови, правильно виконавши всі завдання № 1-16, № 17-32, № 39-43, №49-53 та № 59, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація для учнів, які вивчали англійську мову на рівні стандарту, дорівнює 56 тестовим балам.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту - 72 тестові бали.

                                           ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ

Завдання з вибором однієї правильної відповіді. Завдання складається з основи та трьох або чотирьох варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.

Тест містить 16 завдань цієї форми (№ 1-6 та № 12-16 – з трьома варіантами відповідей, № 22-26 – з чотирма варіантами відповідей), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Завдання на визначення правильності/неправильності твердження. У завданнях пропонується визначити правильність чи неправильність наведеного твердження щодо змісту прослуханого чи прочитаного. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку А.

Тест містить 5 завдань цієї форми (№ 7-11), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Завдання на встановлення відповідності. У завданнях пропонується підібрати заголовки до текстів/частин текстів із наведених варіантів; твердження/ситуації до оголошень/текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання встановив відповідність і позначив варіант відповіді в бланку відповідей А.

Тест містить 11 завдань цієї форми (№ 17–21, № 27–32), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал – за правильно встановлену відповідність; 0 балів, якщо правильної відповідності не встановлено, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Завдання на заповнення пропусків у тексті. У завданнях пропонується доповнити абзаци/речення в тексті реченнями/частинами речень, словосполученнями/словами із наведених варіантів. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив варіант відповіді в бланку відповідей А.

Тест містить 26 завдань цієї форми (№ 33-58), що будуть оцінені в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю (№ 59). Завдання передбачає створення учасником зовнішнього незалежного оцінювання власного висловлення відповідно до запропонованої комунікативної ситуації в бланку відповідей Б.

Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю оцінюється від 0 до 14 балів за критеріями змісту та мовного оформлення:

а. Змістове наповнення (опрацювання трьох умов, зазначених у комунікативній ситуації):

а1 – перша умова: 0, 1 або 2 бали;

а2 – друга умова: 0, 1 або 2 бали;

а3 – третя умова: 0, 1 або 2 бали.

b. Структура тексту та зв’язність:

b1 – логіка викладу та зв’язність тексту (наявність з’єднувальних елементів у тексті): 0, 1 або 2 бали;

b2 – відповідність письмового висловлення заданому формату (твір, лист, оголошення, записка тощо): 0, 1 або 2 бали.

c. Використання лексики (лексична наповнюваність, правильність уживання лексичних засобів): 0, 1 або 2 бали.

d. Використання граматики (правильність уживання граматичних засобів): 0, 1 або 2 бали.

Важливо!

Якщо учасник зовнішнього оцінювання отримує 0 балів за всі критерії «а. Змістове наповнення (а1, а2, а3)», то в такому випадку завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю оцінюється в 0 балів.

Якщо учасник зовнішнього оцінювання отримує 0 балів за критерій «с. Використання лексики» або критерій «d. Використання граматики», то в такому випадку завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю оцінюється в 0 балів.

Якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання отримує 0 балів за один з критеріїв «а. Змістове наповнення (а1, а2, а3)», то за критерій «с. Використання лексики» роботу оцінюють в один бал.

Якщо учасник зовнішнього оцінювання не приступав до виконання завдання, власне висловлення вважається ненаписаним і оцінюється в 0 балів.

Відповідно до Програми зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов обсяг письмового висловлювання має складати не менше 150-180 слів (відповідно до рівня В1) і 180-200 слів (відповідно до рівня В2) Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти.

Зміст тесту ЗНО з англійської мови визначено на основі Програми зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови, що містить вимоги до практичного володіння читанням, лексичним і граматичним матеріалом, а також письмом.

Радимо учасникам тестування з англійської мови ознайомитися з наступними матеріалами:

Програма зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови 2021 року

Загальна характеристика тесту з англійської мови 2021 року

Критерії оцінювання завдань відкритої форми

Завдання та відповіді на тести ЗНО з англійської мови минулих років

Тести ЗНО онлайн з англійської мови

Тести ЗНО онлайн з інших предметів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь