A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №4 методичного об’єднання вчителів 2,3 класів

Дата: 12.04.2021 14:51
Кількість переглядів: 204

Звіт про роботу методичного об’єднання вчителів 2,3 класів Острожецької сільської ради за 2020-2021н.р.

                                 

Парфенюк В.В.,

керівник методичного об єднання

 

      Головна мета методичної роботи-це розвиток педагогічної майстерності вчителів,його професійних знань,умінь,навичок,необхідних для сучасного педагога,підвищення результативності навчання,виховання та розвитку здобувачів освіти,забезпечення індивідуального підходу.

  Сьогодні перед школою постає завдання  не просто дати здобувачам освіти певні уміння,сформувати таку людину,яка здатна творчо мислити,приймати рішення й адаптуватися за будь яких умов.Це вимагає перебудови діяльності педагога і в першу чергу його взаємодії з учнем на користь процесів саморозвитку й самоорганізації.Розв’язанню таких завдань значною мірою сприяє організація методичної роботи.

   До складу методичного об’єднання вчителів 2,3 класів Острожецької сільської ради входять 18 вчителів,4 з яких працюють асистентом вчителя.

   Протягом року було дистанційно проведено 4 засідання.З них два організаційних.Опрацьовувалися документи,що регулюють шкільне життя та ведення шкільної документації.На засіданнях  розглядалися такі теми: «Шляхи,форми і методи удосконалення освітнього процесу.Використання інноваційних технологій на уроках в початкових  класах», «Нова українська школа в дії: «Крок за кроком».Зн ачна увага приділялася практичній роботі:проведенні майстер-класу,квест-ігор,практичній роботі,експрес-огляді новинок літератури та інтернет ресурсів.Всі засідання проведено відповідно до плану роботи.

  Вчителі 2,3 класів активно організовували   дітей у різних дистанційних конкурсах.Протягом року вчителі проводять ряд позакласних заходів.Вчителі також показали свою педагогічну майстерність Супрун С.В. та Парфенюк В.В. взяли участь у І турі ХVІІІ обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості Острожецької сільської ради у номінації «Початкове навчання». Парфенюк В.В.

стала переможцем у І турі ХVІІІ обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості Острожецької сільської ради у номінації «Початкова освіта».

    За результатами атестації Парфенюк В.В. присвоїли кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»,Чаплицькій Л.Г. підтвердили раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», Пархомей С.В. підтвердили раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» та раніше присвоєне педагогічне звання «учитель-методист», Кіпрусі Н.Л. присвоїли кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

  Наше методичне об’єднання працювало над такими напрямками:

-удосконалення  методики НУШ на уроках та в позаурочний час;

-використання інтерактивних технологій навчання для формування компетентностей як інтегрованого результату навчальної діяльності;

-застосування диференційованого підходу як засобу формування соціальної компетентності учнів.

  Аналіз роботи членів МО вчителів 2,3 класів дає підставу зробити висновок ,що завдання ,які випливають із методичної теми виконано.

   Методичне об’єднання вчителів 2,3 класів дбає про те,щоб школа була:

-школою радості для здобувачів освіти;

-школою творчості для вчителя;

-школою спокою для батьків.

  Враховуючи підходи до реалізації нового Державного стандарту початкової освіти методичне об’єднання вчителів ставить такі завдання:

-надавати допомогу вчителеві у розв’язанні актуальних проблем у освітньому процесі;

-стимулювати творчі пошуки вчителів педагогічних інновацій та шляхів впровадження у педагогічну діяльність як передумову підвищення професійної активності;

-використовувати творчі можливості вчителів у справі розвитку особистості здобувача освіти.                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь