A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

Матеріали засідання №2 методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та зарубіжної літератури

Дата: 11.11.2020 16:27
Кількість переглядів: 258

 Кейс –консультація. Про підготовку та участь у Всеукраїнських конкурсах та  олімпіадах.                                

 

підготувала  Лук’янець Віта Василівна,

вчитель української мови та літератури

Острожецького ліцею імені І.Єремеєва

 

26.10.2020

 

     Так вже склалося у нашій педагогічній діяльності , що професійність вчителя чомусь оцінюють, виходячи із кількості призових  місць учнів, які приймають участь в олімпіадах та конкурсах. Саме так ми і  працювали  б, якби наказ МОН України (нижче зазначений) вступив у силу. Перший етап – шкільний - вже проведений, а от ,зважаючи на епідеміологічну ситуацію в державі, проведення  другого чи інших етапів може не відбутися. Наказів МОН України щодо проведення олімпіад в онлайн-режимі чи то дистанційно немає. Тому рекомендації методистів РОШППО:вести подальшу роботу щодо підготовки учнів , які брали участь в конкурсах та олімпіадах з української мови та літератури, застосовуючи різноманітні інноваційні форми та методи. Також звертаю вашу увагу щодо підготовки та проведення конкурсу «Поліські пересмішники" (розпорядження та накази вже у школах). Бажаю успіхів і всім залишатися здоровими!!

Перегляньте наказ:

Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2020/2021 навчальному році

Наказ МОН № 1175 від 24.09.2020 року

Про проведення Всеукраїнських
учнівських олімпіад і турнірів
з навчальних предметів
у 2020/2021 навчальному році

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22 вересня 2011 р. № 1099 (із змінами), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 р. за № 1318/20056, наказу Міністерства освіти і науки України від 15.02.2015 № 148 «Про затвердження графіка проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів на 2019-2023 роки» (із змінами), з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді НАКАЗУЮ:

1. Структурним підрозділам освіти і науки місцевих органів виконавчої влади, інститутам післядипломної педагогічної освіти забезпечити проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів (далі - Всеукраїнські учнівські олімпіади) з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2: І етап - у жовтні 2020 року, II етап - у листопаді-грудні 2020 року, IIІ етап - у січні-лютому 2021 року.

2. Затвердити кількісні склади команд для участі в IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з відповідних навчальних предметів у 2020/2021 навчальному році, що додаються.

3. Державній науковій установі «Інститут модернізації змісту освіти» (Баженков Є.):

1) здійснити організаційно-методичне забезпечення проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад та Всеукраїнських учнівських турнірів у 2020/2021 навчальному році;

2) забезпечити організацію та координацію проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2020/2021 навчальному році згідно з Переліком Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2020/2021 навчальному році (додаток 1);

3) провести фінальні етапи Всеукраїнських учнівських турнірів у 2020/2021 навчальному році згідно з Переліком Всеукраїнських учнівських турнірів у 2020/2021 навчальному році (додаток 2).

4. Головному управлінню шкільної освіти директорату шкільної освіти (Кононенко  Ю.) забезпечити загальне керівництво  Всеукраїнськими учнівськими олімпіадами та Всеукраїнськими учнівськими турнірами у 2020/2021 навчальному році.

5. Структурним підрозділам освіти і науки місцевих органів виконавчої влади, інститутам післядипломної педагогічної освіти подати до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» (03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 36):

1) до 12 жовтня 2020 року - пропозиції щодо персонального складу журі фінальних етапів Всеукраїнських учнівських турнірів юних фізиків, хіміків, математиків, винахідників і раціоналізаторів, біологів, правознавців, географів, економістів, інформатиків;

2) до 24 листопада 2020 року - пропозиції щодо персонального складу журі IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і фінальних етапів Всеукраїнських учнівських турнірів юних істориків, юних журналістів, юних філософів та релігієзнавців;

3) до 05 березня 2021 року - звіти про проведення і завдання IIІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та заявки на участь команд у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2020/2021 навчальному році.

6. Структурним підрозділам освіти і науки місцевих органів виконавчої влади, інститутам післядипломної педагогічної освіти, де планується проведення IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад і фінальних етапів Всеукраїнських учнівських турнірів у 2020/2021 навчальному році (додатки 12), подати до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» пропозиції щодо програм і складу оргкомітетів відповідних змагань у строки, зазначені у підпунктах 1, 2 пункту 5 цього наказу.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Т. в. о. Міністра                                 Сергій Шкарлет

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь