A A A K K K
для людей із порушенням зору
Острожецька громада
Рівненська область, Дубенський район

«Реконструкція будівлі школи по вул. Шосейна,16 під комунальний заклад"Залав'єцький ДНЗ ясла-садочок "Казка" в с. Залав'я Млинівського району Рівненської області»

Дата: 10.02.2018 11:38
Кількість переглядів: 385

 

3. ПРОЕКТ

3.1. Анотація проекту

 

Актуальність проекту

Актуальність проекту полягає у виконанні різного роду державних, регіональних та місцевих Програм по розширенню мережі дошкільних навчальних закладів, підвищення рівня охоплення дітей  відповідного віку дошкільною освітою, забезпеченні доступності дошкільної освіти в сільській місцевості шляхом будівництва нових ДНЗ або реконструкції старих колишніх будівель під такі дошкільні заклади

Згідно статистичних даних охопленість дошкільним вихованням дітей в селі Острожець становить 85%, а в селі селі Залав'я – 19%.

Діти з цих двох сіл, на цей час виховуються в ДНЗ «Сонечко», що розташований в селі Острожець. Потужність даного закладу становить 140 діток.

Із 532 жителів села Залав'я, 32 – це діти дошкільного віку. Відкриття нового ДНЗ у с. Залав'я дасть змогу охопити дошкільним вихованням всіх дітей, даного населеного пункту.

 

Перелік заходів проекту:

  • влаштування підлог у внутрішніх приміщеннях;
  • проведення внутрішніх опоряджувальних робіт, згідно розробленого дизайн-проекту;
  • зовнішнє оздоблення фасаду, згідно розробленого дизайн-проекту;
  • встановлення 2 літніх тіньових навісів;
  • влаштування опалення дошкільного закладу;
  • монтаж вентиляції;
  • забезпечення водопостачання та каналізації;
  • виконання електромонтажних робіт;
  • влаштування пожежної та газової сигналізації;
  • забезпечення закладу необхідними меблями та обладнанням;
  • благоустрій та озеленення території;
  • приймання виконаних робіт;
  • висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб.

 

Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту

Очікувані результати проекту:

Кількісні:

  • відкриття дошкільного навчального закладу, який зможе прийняти 30 дітей двох вікових категорій;
  • створення сучасної естетичної інфраструктури в сільській місцевості;
  • створення 8 робочих місць;

 

Якісні:

  • отримання можливості для повноцінного та всебічного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до сучасних освітніх стандартів;
  •  проведені заходи з енергозбереження дозволять заощаджувати бюджетні кошти;
  • підготовленість дітей на одному із етапів навчального процесу дасть змогу підвищити освітній рівень учнів в Острожецькому НВК;
  • створення можливості розвитку не тільки дітей, але і громади в цілому.

 

Цільовими групами проекту є 532 жителі села Залав'я, що зможуть отримувати якісні освітні послуги та можливість працевлаштуватися в новому дошкільному навчальному закладі.

 

Обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту та джерела його фінансування:

Загальна сума бюджету проекту (період реалізації 2017-2018 роки) – 5057,749  тис. грн.

Джерела очікуваного фінансування у 2018 році:

  • кошти субвенції  з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури територіальних громад -  309,992 тис. грн.;
  • кошти ДФРР – 3000,000 тис. грн.;
  • Всього очікувана вартість фінансування будівництва НВК у 2018 році становить – 3309,992 тис. грн.

 

3.2. Детальний опис проекту

Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проект

Острожецька об’єднана територіальна громада утворена шляхом добровільного об’єднання територіальних громад села Острожець та Залав’я Острожецької сільської ради, сіл Малин та Підгай Малинської сільської ради, сіл Уїздці, Ставище та Борбин Уїздецької сільської ради, сіл Певжа та Бакорин Певжівської сільської ради, сіл Новосілки, Заболоття та Заболотенці Новосілківської сільської ради та сіл П’яннє та Зборів П’яннєвської сільської ради.

Острожецька сільська рада межує: на півдні – з Волинською областю, на заході – з селом Велика Городниця Млинівського району та селом Новоукраїнка Млинівського району, на півночі та сході з Млинівською об’єднаною територіальною громадою Млинівського району Рівненської області.

За адміністративно-територіальним поділом сільська  рада  включає 14 сіл.

Адміністративний центр громади - село Острожець, яке розташоване на півночі Млинівського району. Віддаленість села Острожець до районного центра смт. Млинів складає 26 км., до обласного центру міста Рівне – 82 км.,   до обласного центру міста Луцька Волинської області – 22 км. Залізничні станції Дубно та Луцьк розташовані відповідно на віддалі 47 та 23 км. Відстань до міжнародного аеропорту м Рівне – 67 км.

Територія сільської ради становить 139125 м2, що складає 11 % від території Млинівського району, населення станом на 01 січня 2017 року становило 5979 осіб, що складає 15,9 % від населення району. Щільність населення – 4,3 особи на 1000 м2.

Зовнішні і внутрішні транспортні зв'язки громади здійснюються автомобільним транспортом. На відстані 5 кілометрів від адміністративного центра Острожецької ОТГ села Острожець проходить автодорога державного значення Доманове – Ковель – Чернівці – Мамалига, на відстані 36 кілометрів автодоріг національного значення Устилуг – Луцьк – Рівне та за 38 кілометрів  - автомагістраль Київ – Чоп.

Державну політику в галузі освіти Острожецької об’єднаної територіальної громади забезпечують 5 закладів загальної середньої освіти – це 3 заклади І-ІІІ ступенів: Борбинська ЗОШ, Уїздецька ЗОШ та Острожецький НВК; 2 заклади І-ІІ ступенів: Малинська ЗОШ, П’яннєвська ЗОШ. У даних закладах освіти навчається 938 учнів, працює 125 вчителів та 65 працівників обслуговуючого персоналу.

Дошкільну освіту в громаді забезпечують 2 дошкільні заклади освіти – це Острожецький ДНЗ ясла-садок «Сонечко» та Уїздецький ДНЗ «Бджілка». У дошкільних закладах освіти виховується 160 дітей, працює 14 педагогічних працівників та 17 працівників обслуговуючого персоналу.

Цих двох закладів недостатньо для охоплення всіх дітей дошкільною освітою.

Розвиток мережі дошкільних навчальних закладів є одним з пріоритетних завдань Острожецької громади, адже це декларують Програми державного та регіонального рівня. Забезпечення дітей дошкільною освітою, сприяє їх повноцінному та всебічному розвитку.

Згідно статистичних даних охопленість  дошкільним вихованням дітей в селі Острожець становить 85%, а в селі Залав'я – 19%.

Діти з цих двох сіл, на цей час виховуються в ДНЗ «Сонечко», що розташований в селі Острожець, потужність даного закладу становить 140 діток.

Із 532 жителів села Залав'я, 32 – це діти дошкільного віку. Відкриття нового ДНЗ у с. Залав'я дасть змогу охопити дошкільним вихованням всіх дітей, даного населеного пункту.

Передана відділом освіти Млинівського району будівля колишньої початкової школи в селі Залав'я, певний період пустувала і почала піддаватися руйнації. Реконструкція цієї будівлі мала за мету створення сучасного дошкільного закладу на 30 місць.

Після розроблення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи робочий проект «Реконструкція будівлі школи по вул. Шосейна,16 під комунальний заклад"Залав'єцький ДНЗ ясла-садочок "Казка" в с. Залав'я Млинівського району Рівненської області» в 2016 був поданий на конкурс проектів, що можуть фінансуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Пройшовши конкурсний відбір даний проект вже у 2017 році отримав фінансування на реалізацію з ДФРР. Острожецька сільська рада забезпечила співфінансування проекту на 2017 рік в розмірі 250,000 тис. грн.

В червні 2017 року, після проведення відкритих торгів, департаментом з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації укладено договір підряду на виконання робіт.

Згідно інформаційного листа департаменту будівництва №98/05-11/18 від 22.01.2018 року наданого Острожецькій сільській раді на об’єкті використано 1677,757 тис. грн.

Оскільки загальна вартість проекту становить 5057,749 тис. грн., залишок невикористаних коштів на 2018 рік складає 3309,992 тис. грн.

Відповідно до переліку перехідних інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році в Рівненській області на реконструкцію будівлі школи по вул. Шосейна,16 під комунальний заклад"Залав'єцький ДНЗ ясла-садочок "Казка" в с. Залав'я Млинівського району Рівненської області заплановано фінансування з ДФРР – 3000,000 тис. грн., сума співфінансування сільської ради становить 309,992 тис. грн.

 

Мета та завдання проекту

Мета проекту:

розбудова мережі дошкільних закладів в сільській місцевості для повноцінного та всебічного розвитку дітей дошкільного віку

Завдання проекту:

  • реконструкція будівлі школи під дитячий садок, що відповідатиме діючим будівельним та санітарним нормам;
  • створення комфортних умов для виховання дітей та роботи персоналу
  • збільшення охопленості дітей дошкільною освітою в сільській місцевості;
  • створення сучасної естетично-привабливої будівлі в селі Залав'я з використанням енергозберігаючих технологій.

Основні заходи проекту

  • влаштування підлог у внутрішніх приміщеннях;
  • проведення внутрішніх опоряджувальних робіт, згідно розробленого дизайн-проекту;
  • зовнішнє оздоблення фасаду, згідно розробленого дизайн-проекту;
  • встановлення 2 літніх тіньових навісів;
  • влаштування опалення дошкільного закладу;
  • монтаж вентиляції;
  • забезпечення водопостачання та каналізації;
  • виконання електромонтажних робіт;
  • влаштування пожежної та газової сигналізації;
  • забезпечення закладу необхідними меблями та обладнанням;
  • благоустрій та озеленення території;
  • приймання виконаних робіт;
  • висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб.

План-графік реалізації заходів проекту

Тривалість реалізації проекту, згідно календарного графіку складатиме 6 місяців.

Місяць 1 – березень 2018 року.

Тривалість

заходу

(по етапах)

Назва заходу

Джерела та обсяги фінансування, тис. грн.

субвенція

місцевий бюджет
 

інші учасники проекту

Місяць 1 2018

 Влаштування підлог у внутрішніх приміщеннях

-

-

313,698

Місяць 1

2018

 Проведення внутрішніх опоряджувальних робіт, згідно розробленого дизайн-проекту

309,992

-

90,807

Місяць 2

2018

 Зовнішнє оздоблення фасаду, зідно розробленого дизайн-проекту

-

-

246,504

Місяць 2 2018

Встановлення 2 літніх тіньових навісів

-

-

380,975

Місяць 3

2018

Влаштування опалення дошкільного закладу

-

-

361,469

Місяць 3

2018

Монтаж вентиляції

-

-

151,425

Місяць 3

2018

Забезпечення водопостачання та каналізації

-

-

241,279

Місяць 4

2018

Виконання електромонтажних робіт

-

-

131,831

Місяць 4

2018

Влаштування пожежної та газової сигналізації

-

-

60,245

Місяць 5

2018

Забезпечення закладу необхідними меблями та обладнанням

-

-

445,358

Місяць 5

2018

Благоустрій та озеленення території

-

-

576,409

 

Місяць 6

2018

Приймання виконаних робіт

-

-

-

Місяць 6

2018

Висвітлення ходу реалізації проекту у засобах масової інформації та в інший спосіб

-

-

-

 

 

 

Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проекту

 

Очікувані результати проекту:

Кількісні:

  • відкриття дошкільного навчального закладу, який зможе прийняти 30 дітей двох вікових категорій;
  • створення сучасної естетичної інфраструктури в сільській місцевості;
  • створення 8 робочих місць.

Якісні:

  • отримання можливості для повноцінного та всебічного розвитку дітей дошкільного віку відповідно до сучасних освітніх стандартів;
  • проведені заходи з енергозбереження дозволять заощаджувати бюджетні кошти;
  • підготовленість дітей на одному із етапів навчального процесу дасть змогу підвищити освітній рівень учнів в Острожецькому НВК;
  • створення можливості розвитку не тільки дітей, але і громади в цілому.

 

Визначення сталості результатів проекту

Фінансова сталість

Фінансова частка проекту Острожецької сільської ради буде забезпечена за рахунок стабільності у дохідній частині сільського бюджету. Кошти передбачені на витрати пов'язані з реалізацією проекту заплановані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році.

 

Інституційна сталість

Реконструкція існуючого об'єкту комунальної власності сільської ради школи по вул. Шосейна,16  «Залав'яцький ДНЗ ясла-садочок  «Казка» в с. Залав'я Млинівського району Рівненської області дасть змогу зберегти існуючу будівлю в цілісності,але з сучасним фасадом. та ремонтом приміщень та покращеними умовами перебування громадян (дітей, вчителів, батьків) у приміщенні.

 

Політична сталість

Реалізація проекту "Реконструкція будівлі школи  по вул. Шосейна,16 під комунальний заклад «Залав'яцький ДНЗ ясла-садочок «Казка» в с. Залав'я Млинівського району Рівненської області " дасть змогу політично стабілізувати напругу в суспільстві, щодо задоволення потреб населення у таких послугах як дошкільна освіта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь